Assalammualaikum wbt, semoga anda semua sihat dan bersemangat!
Bie hari ni sekadar ingin berkongsi sedikit info mengenai Bisnes Kuih Raya atau Bisnes Biskut Raya.Tidak boleh disangkal lagi ' bisnes kuih raya ' ini memang boleh buat duit. Jelas, Ia sangat berkaitan dengan budaya hidup rakyat Malaysia ketika musim raya. Berikut adalah faktor-faktor yang menjadikan pengusaha-pengusaha kuih raya memperolehi pendapatan lumayan
1/3 daripada tenaga buruh di Malaysia adalah wanita dan mereka ini terikat dengan komitmen kerja dan tiada masa nak buat kuih raya | |
Menurut banci pada 1995, 47.1% wanita (lingkungan umur 18-50 tahun) di Malaysia adalah pekerja iaitu sebanyak 2.9 juta orang. Itu pada tahun 1995, bayangkan situasi sekarang. Sudah pasti jumlah tersebut semakin bertambah. | |
Terdapat lebih kurang 5 juta unit rumah di Malaysia dan setiap isi rumah perlu disediakan dengan kuih raya sebelum menjelang Syawal.
| |
Wanita Melayu terkenal dengan sifat berlumba-lumba, termasuklah berlumba 'siapa lagi banyak jenis kuih raya'. | |
Wanita moden yang berkerjaya seringkali dikaitkan dengan tak pandai kurang mahir memasak dan mereka ini ada kuasa beli yang tinggi. | |
Anda pergilah ke mana-mana negara, anda takkan jumpa negara yang begitu banyak sekali kepelbagaian hidangan semasa hari raya seperti di Malaysia.
|
Rakyat Malaysia terkenal dengan tabiat berbelanja habis-habisan ketika musim raya. |
Info dari sumber pustaka: kredit untuk mereka bie sekadar sharing bersama anda.Pasti anda jelas jika anda salah seorang yang menjalankan perniagaan kuih raya pasti akan mendapat pulangan yang lumayan selain keseronokan pada 'invironmment puasa dan nak beraya' ibarat anda mendapat duit raya awal!Anda tidak pandai buat kuih raya tapi ingin buat bisnes kuih raya..tiada masalah pun, anda boleh mendapatkan bekalan kuih raya daripada pembekal kuih raya yang memang terbukti kesedapan dan pakar dalam membuat kuih raya- boleh cari teman-teman yang biasa menjual kuih raya , pembekal kuih raya online atau pun boleh direct hubungi chef obie haaa senangkan,Dalam pada itu ada yang tercari - cari resepi kuih raya yang popular baik tradisonal mahupun yang moden yang akan digunakan untuk bisnes mahupun untuk sendiri- hidangan untuk tetamu dipagi raya.
Kuih Raya -
* Tat Nanas RM22
Tat Blueberri RM22
*Kacang Mazola RM22
*Semprit Bonda RM20
*Semprit Warisan RM25
*Makmur RM20
Arab RM20
Nestum RM20
Mama Carries RM25
*Almond Tuile RM15
French Sable RM20
French Sable Coklat RM25
*Biskut Cornflakes RM20
Kelapa RM20
Almond London RM25
Coklat Mocca RM20
Coklat Kacang RM20
Walnut Cookies RM28
*Macadamia Cookie RM28
*Hazelnut Cookie RM28
Diatas merupakan "Harga Jualan" jika anda ingin membeli untuk membuat bisnes kuih raya harga adalah berbeza :)
* Jualan Kuih Raya Hot
Macam-macam jenis kuih raya anda boleh jualkan... Setiap tahun chef obie dan teman-teman memang membuat kuih raya dan menjalankan bines kuih raya ni,jadi kepada anda yang ingin mendapatkan stok kuih raya atau untuk makan sendiri boleh hubungi chef obie pada no. 017 2260719 , manakala kepada anda yang ingin mendapatkan"Resepi-resepi kuih raya popular" daripada chef obie juga boleh dapatkannya - ebook hanya RM10.00 sahaja
Sila Tempah sekarang !
ebook resepi kuih raya popular dan paling panas 2014
Cara Pembelian Resepi Kuih Raya :
Tajuk ebook : Resepi Kuih Raya Popular 2014
Harga : RM10
Penulis : Chef Obie
Jenis : Buku Masakan / Cooking Book
Bahasa : Bahasa Melayu
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran : info pembayaran jumlah,masa dan tarikh sila msg ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
Harga : RM10
Penulis : Chef Obie
Jenis : Buku Masakan / Cooking Book
Bahasa : Bahasa Melayu
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran : info pembayaran jumlah,masa dan tarikh sila msg ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .
peace terima kasih kerana melawati blog chef obie ...
salam mesra
No comments:
Post a Comment