Sunday, February 19, 2017

Tempahan Kek Istimewa Anda Di Ampang- Bandar Baru Ampang , Selangor

TEMPAHAN KEK ISTIMEWA ANDA DI AMPANG , SELANGOR

Seperti hari-hari sebelum ini ,
chef obie sentiasa cuba memenuhi schedule
harian yang padat , sesekali cuba mengadakan ruang yang sesuai
untuk mempraktikkan keseronokkan membuat fondant kek ini !

Kepada pelanggan-pelanggan chef obie yang setia semenjak tahun 2010 sehingga 2017 ini
Ucapan jutaan terima kasih untuk kalian.

Mostly tempahan kek jenis Fondant & Gumpaste , 
Sekiranya anda berminat ingin menempah Kek Kontinental dan komersial
seperti American Cheesecake , Japanese Cheesecake , German Back forest , Butter Cake , Fruit Cake ,Sponge buttercream kek juga boleh booking tempahan anda selewatnya 3 hari sebelum.
Jika kek fondant 5 hari sebelum mengikut tahap kesukaran dan mengikut kesesuian schedule routine chef obie.

Jangan segan-segan untuk membuat tempahan sebab chef obie tak sombong..

chef obie nak inform kepada bakal pelanggan-pelanggan yang baru  
yang berminat menggunakan perkhidmatan chef , 
Anda boleh whatsapp atau msg atau direct call
melalui no

0172260719 

Lokasi pickup order :

Merdeka Villa , Jalan Merdeka,
Bandar Baru Ampang.
Selangor 
( Berdekatan Pandan Indah , Pandan Mewah , Taman Kosas , Taman Dagang , Taman Cahaya , Taman Chempaka , Spectrum Mall , Galaxy Ampang Dan Axis Atrium ) 

Antara Contoh kek tempahan pelanggan-pelanggan chef obie :





















  chef obie 
chef profesional / perunding gastronomi / penulis buku masakan - cupcake 3D pertama di Malaysia 


sambil itu chef dengan sukacita ingin berkongsi resepi kek keju..



RESEPI CHEESECAKE SEDAP DAN MUDAH

Bahan


Sugar dough-base :

100gm butter
50gm gula
1biji telur
150gm tepung gandum,lemon zest 

Cara- pukul butter dan gula hingga sebati sahaja, masukkan telur pukul sekejap dan 
masukkan tepung,lemon zest. Uli sebati. Sugar dough perlu disejukkan dlm peti sejuk 
sebelum di bakar (digunakan untuk base cheese cake). 

Lapisan atas kek keju 

250gm krim keju
50gm gula kastor
50gm air susu ( boleh guna susu segar, susu cair, susu UHT @ air suam yg dibancuh 
dgn susu tepung)
50gm mentega
3 biji kuning telur
5 sudu makan tepung jagung

Bahan B :

40gm gula kastor
2 biji putih telur
1/4 sudu teh serbuk krim tartar

Cara Penyediaan : 

satukan bhn ini dan pukul hingga gebu dan kental
Cara: Pukul krim keju, gula kastor, mentega dan tepung jagung sehingga kembang. 
Kemudian masukkan air susu dan kuning telur, pukul lagi sehingga sebati dan berkrim. 
Kemudian, masukkan bahan B yg sudah dipukul tadi dan gaul perlahan-lahan sehingga 
sebati. Selepas itu tuang adunan ke atas sugar dough yang
telah dibakar. Sediakan acuan yg besar daripada acuan tadi dan isikan air 1/4 penuh. 
Masukkan acuan kek ke dalamnya. 
Bakar selama 1 1/2 jam pada suhu 160C. Sejukkan pada suhu bilik sebelum 


dimasukkan dalam peti sejuk. 


57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017

No comments:

Post a Comment

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR 2018 : MEMBUAT SATAY DAN SATAY FROZEN ( Kemasukan Bulan Ogos 2018 )

KELAS MEMBUAT SATAY & SATAY FROZEN  ( Kemasukan Bulan Ogos 2018 ) YURAN /FEE :  RM2200  Pesara / Ibu Tunggal / P...