CARA BUAT KULIT KARIPAP RANGUP Rapuh lembut tak liat bila sejuk - Chef Obie Lebih 77 000 Tontonan
Bahan Doh Rangup
Cara Penyediaan Penuh
Mixed semua bahan diatas , uli sehingga menjadi doh.
Kemudian rehatkan doh sebentar sebelum anda canai nipis-nipis ( pastikan canai tu nipis supaya doh akan rangup dan berjerawat apabila digoreng ), cutter dan kelim menjadi karipap.
Pastikan waktu menggorang menggunakan minyak yang banyak dan juga pastikan karipap sewaktu menggoreng tenggelam , karipap akan terapung apabila ia telah masak rangup. Api jangan terlalu besar , sederhana panas sahaja.
atau anda boleh klik link diberi kerana ada perkongsian penuh
Dalam video
You Tube : OB tv
Kongsikan kepada saudara-saudara kita yg mencari cari resepi doh karipap yg marbeles ini ! Ada kawan2 kita diluar sana yg menggunakan resepi Chef Obie ini untuk bizz kuih frozen dan telah menjana pendapat keluarga. Alhamdulillah.. Selamat Maju Jaya Semoga Bermanfaat.
Salam Ramadhan , Selamat Berpuasa Semoga Allah berkati usaha yg baik sesama kita , InshaAllah
penulis dan pengasas file kit dan pe drive ASAS MEMBUKA PERNIAGAAN PEMBEKAL BAHAN KEK DAN BAKERI sejak 2013 hingga kini
Alhamdulillah
Telah membantu ramai usahawan baru kedai bahan bakeri di Semenanjung Malaysia , Sabah & Sarawak sejak 2013 hingga kini
Klik link http://chefgunawanmalaysia.blogspot.com/.../blog-page_17...
CARA BUKA KEDAI BAHAN KEK & BAKERI
Terus hubungi
MGJ CONSULTANCY
Ampang / KL
http://www.wasap.my/60172260719
Chef Obie ( Pengasas )
http://www.wasap.my/60137326939
Abang Fad Kadeen Assistant Chef Obie
No comments:
Post a Comment