Kelas Persendirian Chef Obie
Kelas kek Fondant 3D Waterfall / Air Terjun
MASA : 11 pagi - 5 petang
YURAN : RM 1000 termasuk 1 Sijil Kehadiran
HARI : Isnin - Khamis
Jumaat ( Tiada Kelas )
Sabtu dan Ahad ( Tambahan Yuran Kelas RM100 )
Public Holiday atau Cuti Umum ( Tiada Kelas )
SUKATAN PELAJARAN : Demo - Asas Membuat Fondant Dan Gumpaste
( Resepi di sediakan )
Pengenalan kepada Fondant & Gumpaste 3D
Cara Pengurusan Dan Penyimpanan
Penggunaan CMC Tylose & Arabic Gum
Penggunaan Dan Teknik Mewarna
Cara Menyalut Fondant ke atas Kek Dummy ( styrofoam )
3 tier/ 3 tingkat
Teknik jika menggunakan Kek Sepenuhnya
Rekabentuk 3D, Batuan, Air Terjun, Percikan Air,
Marbling,Tumbuhan,ekstra karakter haiwan
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron Sendiri ,Alatan Tulis,
Tuala Dapur dan Kotak Kek 12 inci atau lebih.
LOKASI KELAS : Merdeka Villa , Jalan Merdeka ,
Ampang ( landmark- Spectrum Mall )
TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
Hubungi talian 017-2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Deposite Yuran Kelas RM 500 perlu dimasukkan ke
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193
p/s- Jika anda mencari resepi- resepi percuma sila refer ke blog chef obie yang utama - chefgunawanmalaysia.blogspot.com
Malaysia Selebriti Chef , Profesional Chef , Duta Produk @ Product Ambassador , Penulis Buku Masakan &Properties Advisor For Hotel & Resorts ./ FB : chefobie untold IG : chef_obie_official email : gunawan.jamil@gmail.com malaysiapropertiespure@gmail.com Blog utama : chefgunawanmalaysia.blogspot.com chefobie.blogspot.com ( coretan personal ) sajianlazat@blogspot.com chefbiskut.blogspot.com Hotline : 0172260719
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
CARA KIRA KIRA COSTING DENGAN MUDAH CHEF OBIE 2025
CARA KIRA KIRA COSTING DENGAN MUDAH CHEF OBIE 2025 Assalammulaikum wbt Dan Salam Sejahtera , Pejuang-pejuang F&B semua , pasti bukan ...
-
Assalammualaikum wbt, Hari ni bie nak sharing resepi asas bechamel sauce, apa tu bechamel sauce? bechamel sauce ni lebih mudah kite panggi...
-
Kuih Tradisional India : Resepi Vadai Popular Chef Obie Bahan 240 gm Kacang dhal / ulundhu 1 sudu besar Tepung Beras 1 ...
No comments:
Post a Comment